Wat we niet weten is of bij ‘paksoi’ de namen eindigend op ‘kool’ op waren, maar wat we wel weten is dat deze drie groenten perfect zijn in Aziatische wokgerechten.
Vaak weten we niet wat we met deze drie groenten aan moeten, maar als je ooit een gerecht met nasi of bami hebt gegeten is de kans groot dat je al eens één van deze groenten heb verslonden.
Durf je het ook aan om ze zelf te bereiden? Dan vertellen we je graag wat je er mee moet doen.
Basisbereiding spitskool en witte kool
- Haal de buitenste bladeren eraf.
- Snij in vieren en haal de harde stronk eruit.
- Snij de kool fijn.
Basisbereiding paksoi
- Haal de buitenste bladeren eraf.
- Snij een stukje van de onderkant en gebruik het laatste stuk groen blad niet.
- Snij de paksoi fijn.
Roerbakken in de wok
Maak je nasi goreng, een heerlijk bamigerecht of heb je nog mie? Voeg dan de laatste 5 minuten van de kooktijd de paksoi of kool toe en roerbak het mee. Zorg dat je ze niet helemaal flauw bakt, want alledrie zijn ze het lekkerst met nog een beetje knapperige bite.
Door de stamppot
Ook kunnen alledrie heerlijk door een stamppot, met bijvoorbeeld wat spekjes. Roerbak ze hiervoor ook zo’n 5 minuten in een wokpan, zodat ze gaar zijn, maar niet te zacht.
Terug naar overzicht