Veel gestelde vragen

Voordat je contact opneemt met ons kun je hier terecht voor antwoorden op de meeste vragen die wij gesteld krijgen.

Belangstellenden

Dat is mogelijk na overleg. Stuur een e-mail naar info@voedselbank-apeldoorn.nl.

Voor de afgifte van kleding en speelgoed, maar ook witgoed e.d. verwijzen wij u o.a. naar de Speelgoedbank, de Kledingbank, de Diakonie en Foenix.

De Voedselbank houdt niet de inkomensgegevens bij van mensen. Dat doen de instanties die de intakeprocedure verzorgen. Voor de zorgvuldige behandeling van naam- en adresgegevens heeft de Voedselbank de privacy hoog in het vaandel.

Instanties

Nee, dat doet de Voedselbank niet.

Jazeker bestaat die!

Contact opnemen met de Voedselbank voor dieren kan via email: dvbapeldoorn@gmail.com

Zie ook: http://www.dierenvoedselbankapeldoorn.nl.

Afnemers

Wij houden ons beslist aan de regels en al het voedsel dat via de Voedselbank wordt verdeeld, voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria. Dus ook aan de houdbaarheidscriteria zoals de leverancier aan ons heeft doorgegeven en/of de Voedsel en Warenautoriteit ons voorschrijft.

Heeft u recht op een voedselpakket, dan kunt u uw pakket wekelijks afhalen op onze locatie. Als u uw voedselpakket komt afhalen moet u zich legitimeren met het pasje dat u van ons krijgt als u voor de eerste keer uw pakket komt ophalen. Vier weken voor uw laatste voedselpakket krijgt u bij het ophalen een seintje om een eventuele verlenging aan te vragen bij de verwijzer.

De uitgiftemomenten zijn:
Dinsdag        15.30 - 18.30 uur
Woensdag   11.00 - 14.00 uur
Donderdag  13.30 - 16.30 uur
op ons adres Kanaal Noord 147

Zodra uw voedselpakketaanvraag door de Voedselbank is toegekend, heeft uw huishouden maximaal 3 maanden een voedselpakket. Indien nodig, kunt in aanmerking komen voor verlenging van voedselhulp. Dit kan alleen door een verlenging bij uw doorverwijzende instantie aan te vragen.

Uw financiële situatie wordt dan opnieuw bekeken.

Bekijk hiervoor de pagina vragen en klachten en vul het formulier in.

Wanneer je je pakket eenmalig niet kunt ophalen, ontvangen wij graag een dag van te voren je afmelding. Dit kan telefonisch op 06-55334078, spreek de voicemail in en vermeld je naam en adresgegevens. Via de mail afmelden op administratie@voedselbank-apeldoorn.nl. Ook hier naam en adres vermelden.

Leveranciers en donateurs

Politici vinden het verstrekken van voedsel geen overheidstaak, maar een taak voor kerken, maatschappelijke instellingen, buren e.d.

Instanties zoals de Stadsbank, Stimenz, MEE Veluwe, Vluchtelingenwerk, Leger des Heils, de Kap (klik hier voor volledig overzicht van doorverwijzende instanties).

Het voedsel wordt verzameld en bewaard op onze locatie Kanaal Noord 147 in Apeldoorn. Wil je iets komen brengen, kijk dan op onze contactpagina voor openingstijden

 

  • Ontdek de verhalen van Voedselbank, ontvang heerlijk simpele recepten en blijf op de hoogte.