Veel gestelde vragen

Voordat je contact opneemt met ons kun je hier terecht voor antwoorden op de meeste vragen die wij gesteld krijgen.

Belangstellenden

Klik op de button om te zien hoe de Voedselbank werkt

Bekijk de video

Dat is mogelijk na overleg. Stuur een e-mail naar info@voedselbank-apeldoorn.nl.

Voor de afgifte van kleding en speelgoed, maar ook witgoed e.d. verwijzen wij u o.a. naar de Speelgoedbank, de Kledingbank, de Diakonie en Foenix.

De Voedselbank houdt niet de inkomensgegevens bij van mensen. Dat doen de instanties die de intakeprocedure verzorgen. Voor de zorgvuldige behandeling van naam- en adresgegevens heeft de Voedselbank de privacy hoog in het vaandel.

Instanties

Nee, dat doet de Voedselbank niet.

Jazeker bestaat die!

Contact opnemen met de Voedselbank voor dieren kan via email: dvb.apd@gmail.com

Zie ook: http://www.dierenvoedselbankapeldoorn.nl.

Klanten

Wij houden ons beslist aan de regels en al het voedsel dat via de Voedselbank wordt verdeeld, voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria. Dus ook aan de houdbaarheidscriteria zoals de leverancier aan ons heeft doorgegeven en/of de Voedsel en Warenautoriteit ons voorschrijft.

Heb je recht op een voedselpakket, dan kun je het pakket wekelijks afhalen op onze locatie. Als je het voedselpakket komt afhalen moet je je legitimeren met het pasje dat je van ons krijgt als je voor de eerste keer je pakket komt ophalen. Drie weken voor je laatste voedselpakket krijg je bij het ophalen een seintje om een eventuele verlenging aan te vragen bij de verwijzer.

De uitgiftemomenten zijn:
Dinsdag        15.30 - 18.30 uur
Woensdag   11.00 - 14.00 uur
Donderdag  13.30 - 16.30 uur
op ons adres Kanaal Noord 147

Zodra je voedselpakketaanvraag door de Voedselbank is toegekend, heeft je huishouden maximaal 3 maanden een voedselpakket. Indien nodig, kun je in aanmerking komen voor verlenging van voedselhulp. Dit kan alleen door een verlenging bij je doorverwijzende instantie aan te vragen.

Je financiële situatie wordt dan opnieuw bekeken.

Bekijk hiervoor de pagina vragen en klachten en vul het formulier in.

Wanneer je je pakket eenmalig niet kunt ophalen, moet je dat een dag van te voren bij ons melden. Dit kan telefonisch op 06-55334078, spreek de voicemail in en vermeld je naam en adresgegevens. Via de mail afmelden op administratie@voedselbank-apeldoorn.nl. Ook hier naam en adres vermelden.

Leveranciers en donateurs

Politici vinden het verstrekken van voedsel geen overheidstaak, maar een taak voor kerken, maatschappelijke instellingen, buren e.d.

Instanties zoals de Stadsbank, Stimenz, MEE Veluwe, Vluchtelingenwerk, Leger des Heils, de Kap (klik hier voor volledig overzicht van doorverwijzende instanties).

In verband met de coronamaatregelen kunnen wij op dit moment geen producten aannemen. Wil je ons toch helpen? Dan is een financiële bijdrage erg welkom. Die gebruiken we om ervoor te zorgen dat de boodschappenpakketten gezond en voedzaam zijn. Daarom vragen wij je om in plaats van producten te komen brengen, ons een donatie over te maken. Dat kan hier.

 

  • Ontdek de verhalen van Voedselbank, ontvang heerlijk simpele recepten en blijf op de hoogte.