Inspiratie nodig voor nieuwe recepten? Kijk niet verder, de Voedselbank helpt.
Als je rode kool ruikt krijg je al bijna zin om een warme wollen trui aan te trekken en bij het raam te kijken naar de vallende sneeuw. Echt een winterse groente bij uitstek, maar
Veel bietjes eten kan helpen tegen een hoge bloeddruk, ze zitten bomvol vitaminen, je kan er sapjes mee maken en het is een heerlijke toevoeging aan allerlei recepten. Nou, wat ons betreft mag het altijd
Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: de avocado! Iedereen heeft het erover (of zijn dat alleen onze vrijwilligers) en een gerecht lijkt niet meer zonder avocado te kunnen…maarre, wat moet jij er nou mee?
Soms houd je een sneetje over en de andere keer een half brood, maar dat jij ooit wel eens oud brood in huis hebt gehad dat is zeker. Iets wat twee dagen geleden nog zo
De aubergine; Je hebt hem vast wel eens links laten liggen in de supermarkt. Zo’n groot gevaarte, donkerpaars en als je hem aanraakt voelt hij een beetje aan als rubber. Wat moet je daar nou
Wat we niet weten is of bij ‘paksoi’ de namen eindigend op ‘kool’ op waren, maar wat we wel weten is dat deze drie groenten perfect zijn in Aziatische wokgerechten. Vaak weten we niet wat
Je ziet het steeds vaker: producten die op vlees lijken, maar dat toch niet blijken te zijn. Van vegetarische burgers, tot falafelballetjes. Als echte Hollanders dachten we lang dat wij daar niets van moesten weten,
Deze pannekoek-achtigen heb je zonder twijfel wel eens gezien. Hoewel je ze in de vorige eeuw in Nederland nog niet zag zijn wraps tegenwoordig niet meer weg te denken uit een Nederlandse keuken, maarre…wat moet