bietjes

Bietjes – geniet veel, voor weinig

Veel bietjes eten kan helpen tegen een hoge bloeddruk, ze zitten bomvol vitaminen, je kan er sapjes mee maken en het is een heerlijke toevoeging aan allerlei recepten. Nou, wat ons betreft mag het altijd wel een bietje meer zijn!

Basisrecept

Heerlijk Hollands, een avondje aardappeltjes, groente en vlees! Wie is er niet dol op zo’n AGV’tje? En de biet is altijd een goede kandidaat, maar hoe bereid je dat nou makkelijk?

  1.  De biet moet eerst gaar worden. Kook de bietjes hiervoor 20-40 minuten in een pan met een ruime hoeveelheid water. Ze zijn klaar als de schil er gemakkelijk af te wrijven is. Pas op! De kleurstof van bietjes is moeilijk (tot licht onmogelijk) uit je kleren te krijgen, maar maak je handen en het aanrecht ook zo snel mogelijk schoon. Ook kan er na het gaarkoken zand onderin de pan zitten.
  2. Snijdt vervolgens de gare bietjes in plakjes of rasp het grof
  3. Doe dit in de pan met een klein beetje water, scheutje azijn, schep bruine basterdsuiker en wat kruidnagel(poeder).
  4. Voeg een appel, geschild en in blokjes gesneden, toe.
  5. Laat het een minuut of tien zachtjes stoven.
  6. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met gekookte aardappels en een stukje vlees.
  7. 8. Geniet van een lekker Hollands avondje!
  8. Salade

Tegenwoordig moet alles lekker en gezond. Of eigenlijk moet het vooral gezond en dan is het mooi meegenomen als het ook nog lekker is. Nou, laat ons je helpen jouw maaltijden altijd lekker te houden.

Wat dacht je van een heerlijke salade met bietjes?

  1. Snijdt de gare bietjes fijn en rasp ze met een grove rasp.
  2. Doe dit in een grote kom met een slasoort naar keuze
  3. Doe er wat dressing overheen, een frisse dressing is het lekkerst
  4. Laat dit een poosje intrekken en schep af en toe om
  5. Doe vervolgens wat vullends in de salade, zoals geroosterd brood of stevig gekookte aardappelblokjes.
  6. Maak de salade af met eten wat je nog in huis hebt; spekjes, rode paprika, feta of appel…varieer er lekker op los!
  7. Zo! Gezond, maar vooral ook lekker. Geniet ervan.
Terug naar overzicht