Deze pannekoek-achtigen heb je zonder twijfel wel eens gezien. Hoewel je ze in de vorige eeuw in Nederland nog niet zag zijn wraps tegenwoordig niet meer weg te denken uit een Nederlandse keuken, maarre…wat moet je ermee?
Wraps zijn voor Mexicanen wat brood is voor ons. Het is een basis. Als je wraps hebt is vervolgens het enige wat je tegenhoudt je eigen creativiteit. Wij hebben alvast wat ideeën voor je.
Eerste de basisbereiding
Wanneer je een pak wraps krijgt zijn ze nog niet helemaal klaar, je moet ze nog even warm maken. Het lekkerst is stuk voor stuk in een gloeiend hete pan, maar het kan ook in de oven of het hele pak in de magnetron (hier worden ze wel een beetje slap van).
Wraps met warme vulling
Zo kennen de meeste mensen het best. Wraps met gehakt, bruine bonen, maïs en saus. Dat is wat we voor ons zien als we denken aan Mexicaanse wraps, maar er is nog veel meer mogelijk:
- Gehakt (goed kruiden), bruine bonen, rijst, maïs en salsa-saus.
- Kip, kort gebakken verse spinazie, tomaat en creme fraiche.
- Witvis, sla en dressing.
- Of gebruik de restjes van je gerecht van gister!
Wraps met koude vulling
Tegenwoordig een hit op elk feestje, wraps met heerlijke koude vulling:
- Kruidenboter, sla, tomaat en komkommer.
- Kruidenboter, sla en zalm.
- Guacamole en kipfilet.
- Hummus, gegrilde courgette, wortel en sla.
Maak quesadillas!
Quesa-wattes? Yes! Als je dacht dat tosti’s lekker waren, wacht dan maar tot je deze Mexicaanse variant hebt geprobeerd! Want, kort door de bocht, zijn dit tosti’s maar dan met wraps gemaakt.
Je maakt ze door twee wraps te gebruiken met daartussen een mix van allerlei eten en een hoop kaas, zodat het geheel blijft plakken. Probeer eens een mix met:
- Kaas, gegrilde kip en een bonenmix.
- Kaas, knakworst en zoete chili saus.
- Kaas, pittige worst (zoals chorizo), tomaat en courgette.
Maar het allerbeste aan wraps is dat je precies kan doen waar jij zelf zin in hebt! Probeer eens wat nieuws uit met het eten wat je in je pakket vindt.
Terug naar overzicht