Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten – Vlees zonder vlees

Je ziet het steeds vaker: producten die op vlees lijken, maar dat toch niet blijken te zijn. Van vegetarische burgers, tot falafelballetjes. Als echte Hollanders dachten we lang dat wij daar niets van moesten weten, want een stuk vlees is toch wel heel erg lekker. Toch, zo’n vegetarische vervanger is ook heel smakelijk. Hier wat recepten om het mee uit te proberen.

Stel je voor dat je ineens een vegetarische burger in je pakket krijgt…is dat om te eten? Een burger hoort toch van vlees te zijn? Toch zijn vegetarische alternatieven vaak een heel lekker en gezond alternatief op vlees.

Lentegerechtje

  • Rijst
  • Uien
  • Groente (bijv. paksoi en courgette)
  • Vegetarische burger, groenteburger, falafelballetjes, o.i.d.
  • Geraspte kaas (bijv. Parmezaanse)

Maakt dit gerecht als volgt:

  1. Kook de rijst als gebruikelijk.
  2. Fruit twee uien in wat olie.
  3. Doe de gesneden paksoi en courgette erbij en bak ze even mee.
  4. Voeg wat kruiden toe.
  5. Bak de het vegetarische product volgens de verpakking
  6. Doe op de borden nog wat geraspte kaas over het gerecht.

Couscous salade

  • Couscous
  • 200 gram hummus
  • Courgette en/of paprika
  • Falafelballetjes
  • Eventueel muntblaadjes en cherrytomaatjes

Veel makkelijker én smakelijker dan deze couscous salade ga je het niet krijgen. Je bent zo klaar en het is ook koud nog heel lekker en dus heel makkelijk mee te nemen voor een picknick in het park.

  1. Bereid de couscous volgens de verpakking.
  2. Doe de couscous in een schaal met een eetlepel olijfolie en 1/3de van de hummus (met eventueel wat blaadjes munt).
  3. Grill de courgette in plakken in een grillpan met een beetje olie.
  4. Bak de falafelballetjes.
  5. Doe alles bij elkaar in een grote kom en even snel door elkaar.
  6. Klaar! Dat ging snel.

Pasta Pesto

  • Pasta
  • Vegaspekjes
  • Groene pesto
  • Zak verse spinazie
  • Eventueel cashewnoten

Dit gerecht is hartstikke simpel en goedkoop, maar wel ongelooflijk lekker.

  1. Kook de pasta en bak de spekjes lekker knapperig.
  2. Roerbak de verse spinazie
  3. Meng de groene pesto door de pasta en doe vervolgens de groente en de spekjes erbij.
  4. Eventueel de cashewnoten erover en je bent alweer klaar!

Couscous met vega kipstukjes

  • Couscous
  • Bouillonblokje
  • Vega-kipstukjes
  • Ras el hanout (Marokkaanse kruiden)
  • Honing
  • 1 of 2 rode (punt)paprika’s
  • Rozijnen
  • Eventueel geitenkaas of feta

Een heerlijk gerecht uit Marokko, maar deze keer zonder vlees.

  1. Marineer de vegetarische kipstukjes in flink wat honing en ras el hanout.
  2. Snij de paprika’s
  3. Bereid de couscous in kokend water met daarin het bouillonblokje
  4. Bak de kip en doe na een paar minuten de paprika erbij
  5. Meng, naar smaak, de rozijnen door de couscous.
  6. Doe alles bij het kipmengsel in en bak het even mee.
  7. Eventueel op het bord nog wat geitenkaas of feta erover.
Terug naar overzicht