Voedselbank ontvangt € 1.500 van Lions Appelthorn

Voedselbank ontvangt € 1.500 van Lions Appelthorn

Onlangs ontving Voedselbank Apeldoorn een welkome schenking van Lions Appelthorn. De opbrengsten van de clubquiz, van de kerstpakkettenactie en de bespaarde kosten van de door corona gecancelde maandelijkse clubdinerbijeenkomsten van de serviceclub brachten een bedrag van € 1.500,- op. Dit bedrag zal Voedselbank Apeldoorn besteden aan de inkoop van extra levensmiddelen als aanvulling op de voedselpakketten die wij wekelijks verstrekken.

Wij zijn afhankelijk van de gratis aanvoer van leveranciers zoals supermarkten, groothandels en bakkers. Die aanvoer varieert qua producten en hoeveelheden. Het komt soms voor dat langer houdbare basisproducten als pasta, rijst en meel tijdelijk niet of niet voldoende geleverd worden. Voedselbank Apeldoorn gebruikt donaties voor de incidentele aanschaf van deze producten, zodat cliënten altijd een volwaardig en voedzaam levensmiddelenpakket ontvangen. Tijdens de ledenbijeenkomst van Lions Appelthorn op 9 september in de Boschvijver gaf Voedselbank Apeldoorn voorzitter Hetty Heddema een presentatie over het werk van de Voedselbank Apeldoorn.

Op de foto: Hetty Heddema, voorzitter Voedselbank Apeldoorn, midden, geflankeerd door Anita Zengerink en Hans de Rooij van Lions Appelthorn