Voedselbank 2.0

Zaterdag 30 november is de vernieuwde Voedselbank officieel en op feestelijke wijze geopend door wethouder Wim Willems en Hetty Heddema, de voorzitter van de Voedselbank. Wat is er veranderd? In de nieuwe opzet gaan de vrijwilligers met de klanten door de winkel en kiezen ze samen producten die bij hun levensstijl passen. Ze kunnen nu bijvoorbeeld zelf kiezen tussen pindakaas en vruchtenhagel of tussen pasta en rijst.

En de tijd van de lange wachtrij buiten is gelukkig voorbij, dat is een heel belangrijk punt geweest om te gaan veranderen. In plaats daarvan is er een fijne wachtruimte waar klanten een kopje koffie kunnen drinken. Een plek voor ontmoeting. Heel belangrijk om even met lotgenoten te kunnen praten en het ophalen van de boodschappen wordt zo ook een moment van rust.

Ook bieden de verruimde openingstijden veel meer rust en privacy  voor onze klanten. Er was tot nu toe één uitgifte moment van twee uur. Nu zijn er drie uitgifte momenten en er is zelfs één dag waarop de Voedselbank tot half zeven open is. Kijk voor de exacte dagen en tijden op onze contactpagina.

De nieuwe Voedselbank is een enorme verbetering. We hopen echt dat mensen met ‘drempelvrees’ ook de weg naar de Voedselbank weten te vinden!