Heb jij het even nodig?

* Voor Apeldoorners die het even nodig hebben is er de Voedselbank

 

De kans dat jij de hulp van de Voedselbank nodig hebt is klein, maar duizenden Apeldoorners hebben de afgelopen 15 jaar gebruikt gemaakt van onze hulp. Als jij het even nodig hebt staan we ook voor jou klaar. Lees hier hoe je hulp kunt aanvragen.

In de slider ontdek je meer over 15 jaar Voedselbank.

Al 15 jaar, goed voor elkaar

Al sinds 2006 kunnen Apeldoorners die het even nodig hebben bij de Voedselbank terecht. In die tijd is er heel wat veranderd, maar ons hart voor hulpbehoevenden in Apeldoorn is nog altijd hetzelfde.

We willen iedereen die ons gesteund heeft van harte bedanken!

Zo vernieuwen wij met jouw steun

Het nieuwe supermarktmodel

In 2019 stapten we over op het supermarkt-model, waar onze klanten onder begeleiding producten uit kunnen zoeken.

Het geeft onze klanten meer gevoel van eigenwaarde omdat ze zelf kunnen kiezen tussen de verschillende producten en het op deze manier veel meer lijkt op gewoon ‘boodschappen doen’. Ook zijn wij toen van uitgifte op één dag naar een uitgifte op drie dagen gegaan, waarbij de klant ook kon kiezen op welk dagdeel en tijdstip dit het beste uitkwam.

Er kan meer maatwerk worden geleverd doordat de klant zelf de keuze kan maken of ze een product wel of niet kunnen gebruiken. In het oude systeem kreeg iedereen een pakket boodschappen. Zat er iets tussen dat iemand niet kon gebruiken, dan kon men het inleveren maar was er geen vervangend product. Nu kunnen we er een andere klant blij mee maken. Op deze manier werken we weer mee om verspilling van voedsel tegen te gaan.

Een prettige wachtruimte

In 2019 opende we onze gezellige, nieuwe wachtruimte. Niet langer hoeven onze klanten in weer en wind op hun voedselhulp wachten.

In deze gezellige ruimte kunnen onze klanten wachten totdat ze aan de beurt zijn om hun boodschappen te doen. Een gastvrouw biedt iedereen een kopje koffie of thee aan.

We merken dat er contacten ontstaan tussen de klanten onderling, het lijkt ons dat het een fijne, sociale ruimte is.

Voedselverspilling tegengaan

Eén van de geweldige pluspunten aan voedselhulp is dat het ook actief voedselverspilling tegengaat. Daar zijn we erg trots op.

Dat zijn vooral alle verse koelproducten die een TGT-datum hebben en die wij ontvangen wanneer de datum nog net goed is. Denk aan zuivel, vleeswaren, gesneden groente, kant-en-klaar maaltijden etc.

Deze producten zouden worden weggegooid bij de diverse supermarkten, groothandels en distributiecentra van supermarkten.

Overigens mogen ook wij, volgens de richtlijnen van de NVWA, deze producten, niet na de TG- datum uitgeven.

In 2020 zamelden we ca. 44 miljoen producten in met een totale waarde van 74 miljoen euro. Dat is 1,5 % van de totale waarde van voedsel dat jaarlijks wordt verspild in Nederland.

Van harte bedankt!

Al 15 jaar, dankzij onze vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers zouden we nergens zijn. Zij staan al 15 jaar voor ons klaar en daarom zetten we ze graag in het zonnetje.

Ook vrijwilliger worden?

Met jouw hulp helpen we Apeldoorners die het even nodig hebben.

Al 15 jaar, goed voor elkaar door:

  • Het wekelijks ondersteunen van 250 Apeldoornse huishoudens
  • Voedselverspilling tegengaan

Doneer en steun ons werk

  • Doneer eenmalig een bedrag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


© Voedselbank Apeldoorn 2021 — By
Max